De wijsheid van een zaadje

“Ik zie je, mind,” zeg ik in mezelf. “Dankjewel dat je me wilt helpen.” Mijn hoofd zit vol ideeën. Ik zou zoveel willen vertellen over leven vanuit je hart. En ik heb NU tijd om te schrijven. De enthousiasteling in mij staat te popelen. Vele zinnen gaan door mijn hoofd. En toch, ik begin nog niet. Mijn hoofd is té druk. Ik ga in de zon zitten en kijk naar de vensterbank. Voor me staan de potjes waar ik courgette heb gezaaid. Ik vroeg me laatst nog af of er wel iets op zou komen. Twee kleine lichtgroene blaadjes duwen de grond opzij. De zaadjes ontkiemen.

De afgelopen weken is me helder geworden wat ik wil doen: schrijven over mijn ervaringen over leven vanuit je hart. Hoe doe je dat? Want je kunt ervoor kiezen om vanuit je hart te leven, maar het heeft ook tijd nodig om het werkelijk te doen. Welke hobbels kom ik tegen? Welke ervaringen en wijsheden kan ik delen? Dat alles wil ik verwerken in inspiratiemails. De helderheid nu geeft een enorme boost aan ideeën. Maar zoals wanneer je een idee hebt waar je enorm blij van wordt en iemand anders (in dit geval het denken) gaat ermee vandoor, dan wordt het niet zoals je het eigenlijk bedoelde.

Hoe en wat wist ik niet. Het zaadje had tijd nodig om te ontkiemen

Ik besluit de ideeën te laten rusten en werk drie uurtjes aan dingen die ik ook nog wil doen. Mijn lunch nuttig ik buiten in het zonnetje. Ineens herinner ik me een Lichtcode-activatie van ongeveer een jaar geleden, waarin een prachtig zaadje werd geplant. Tijdens die bijeenkomst gebeurde er veel bij mij keel en ik voelde: ik wil spreken over de nieuwe aarde. Zuiverende tranen stroomden destijds over mijn wangen. Ik had me zoiets moois herinnerd. Hoe en wat wist ik niet. Het zaadje had tijd nodig om te ontkiemen.
In de tijd erna gaven Astrid en ik Alle wijsheid op een stokje uit. En ook startte we met lichttransmissies en de chakracursus. Ondertussen probeerden we helder te krijgen voor wie dit alles nou eigenlijk bedoeld was en welke boodschap we wilden overbrengen. Het bleek zo eenvoudig: wij willen mensen bereiken die willen leven vanuit hun hart en hen inspireren en ondersteunen om dit te gaan doen. Dát is de boodschap van de nieuwe aarde. En nu is het helder voor mij.

Een zaadje ontkiemt als de omstandigheden gunstig zijn

Met de zonnestralen op mijn gezicht geniet ik van dit moment. Een zaadje ontkiemt als de omstandigheden gunstig zijn. Dit plantje gaat groeien. Ik zal het ruimte geven, liefdevolle aandacht en verzorging. Maar ik weet ook dat ik niks kan overhaasten.

 

Wil jij ook leven vanuit je hart? Schrijf je hier in voor onze inspiratiemail!