Zoiets simpels als veertjes

Ik word blij van veren. Het is zoiets simpels, maar toch. Ze stralen zachtheid uit, spreken tot de verbeelding en ze zijn allemaal zo verschillend. Voor mij staan veertjes symbool voor vrijheid.
Zo nu en dan ga ik op zoek op plekken waar ganzen en zwanen zitten. Daar zijn vaak prachtig witte of wit-bruine veren te vinden. Soms krijg ik veertjes aan de vroegere buurman die siereenden houdt. En mijn kinderen komen ook vaak aan met gevonden veren van duiven en eksters.

Maar de mooiste cadeautjes zijn de veren die ik per ongeluk onderweg tegenkom. Zo liep ik eens op een drukke parkeerplaats en op het wegdek lag een lange, donkerbruine veer. Een slagpen van ruim 30 cm lang en een dikke schacht. Van welke vogel hij afkomstig is weet ik niet, maar het blijft een trots in mijn verencollectie.
Ook het schattige kleine, blauwe veertje dat in het bos ineens voor mijn voeten lag, staat nog altijd te pronken. Afkomstig van een blauwe gaai kwam ik achter.

Daar staat het dan in kleine vaasjes en lege kruidenpotjes: mijn verententoonstelling! Ben ik stiekem toch een beetje trots op. En de overige veren liggen geduldig in een doos te wachten tot ze gebruikt worden voor een krachtstok, dromenvanger of ander knutselwerk.
Dat zoiets simpels zoveel vreugde kan geven!

Vrijdag 21 augustus gaan mijn geduldige veertjes mee naar het bos bij De Schaapshoeve in Langenboom.
Daar geven we namelijk een Alle wijsheid op een stokje – Zomerworkshop. Voor ouder en kind.
We hebben namelijk gemerkt dat volwassenen het net zo leuk vinden als kinderen om te ontdekken waar ze goed in zijn, om voorgelezen te worden en creatief bezig te zijn. Deze middag maken we samen krachtstokken en daar horen veren bij! 
Meer weten? Ga naar Zomerworkshop en we zien je graag op 21 augustus.