Jij bent mooi!

Jij bent mooi. Sprankelend. Licht. Wist je dat? Of twijfel je daar wel eens aan?
Een tijdje terug maakte ik inzichttekeningen voor mensen. Dan stemde ik me af op de energie van de ander en gaf intuïtief kleur en vorm aan wat ik voelde. Deze tekening gaf uitleg over die persoon op dat moment. Het bijzondere wat in iedere tekening naar voren kwam, was dat ondanks alle beslommeringen, innerlijke onbalans en uiterlijke moeilijkheden, iedereen in essentie zo mooi is.

Ik heb me daar over verbaasd. Niet over het feit dat iedereen mooi is, maar dat ik dat niet gezien had. Mijn dagelijkse-ik had die schoonheid, dat pure, speelse en liefdevolle lang niet bij iedereen gezien. Ik voelde me werkelijk gezegend dat ik mocht zien hoe mooi iedereen was (en is). Ieder op een iets andere manier of trilling.

Het heeft mij geholpen om te zien dat íedereen mooi en waardevol is. Ook al laat iemand dat misschien niet zien in zijn gedrag en ook al is iemand dat zelf vergeten. We hebben in ons leven namelijk zo vaak voorgespiegeld gekregen hoe het hoort, wat we niet goed doen en hoe we zouden moeten zijn. En alles wat we meemaken kan ons boos, verdrietig, teleurgesteld of angstig maken.

Maar ik weet nu dat iedereen in zich een prachtige essentie van licht draagt. De kunst van het leven is misschien wel om dat te herinneren. En als je het weet en voelt is het ook makkelijker om het te zijn. Om je minder af te laten leiden door alles om je heen en alles wat geweest is. Dan kun je liefde zijn, licht zijn, jouw sprankelende zelf.
Remember who you are… You are beautiful!