Jij bent welkom

Waar was je voor je geboren werd? Voor je in de buik van je moeder zat? Heb je je dat wel eens afgevraagd? Echt weten kunnen we het niet. Het is meer geloven of filosoferen. Ik zal je vertellen wat ik geloof…

Ik geloof dat ieder mens een ziel heeft die afkomstig is uit een grote bron van licht en onvoorwaardelijke liefde. Die plek in het licht is ons thuis. Het thuis van iedereen.
Een deel van de ziel kan op reis gaan naar de aarde. Want op de aarde is het heel anders dan in het licht waar onze ziel woont.
Ik geloof dat ieder van ons ervoor gekozen heeft om naar de aarde te komen. Waarom? Omdat we nieuwsgierig waren, dromen hadden en iets wilden ervaren en leren in het aardse leven.

Welkom, zegt ze.

Het eerste verhaal van Alle wijsheid op een stokje gaat over het begin van deze reis. Toby en Tara liggen op een wolk bij de zon. Vanaf daar zien ze de aarde ronddraaien. Ze vragen zich af hoe het zou zijn om naar de aarde toe te gaan. Ze willen zo graag meer beleven. En dan gaan ze…
Voor Toby begint de reis met het uitkiezen van zijn ouders. In een periode van 9 maanden in de buik zingt zijn mama lieve liedjes voor hem. En dan opent hij zijn ogen op aarde en kijkt in de liefdevolle ogen van zijn moeder. “Welkom lieve Toby,” zegt ze.

Is er iets in jou dat blij wordt van de gedachte?

Het kan zijn dat jij iets anders gelooft of er nooit over nagedacht hebt. Maar wat je ook gelooft, is er iets in jou dat blij wordt van de gedachte dat jij welkom bent?

De zwaarte van de aarde kan donker voelen. Verwarrend. Beperkend. Pijnlijk. Maar weet dat jij welkom bent. Diep, diep van binnen kun je dat wellicht voelen. Je bent precies op de juiste tijd en plek geboren. Anders was je hier niet geweest. Niemand is een foutje. Iedereen is welkom.

Jij bent mooi. Jij bent waardevol. Jij bent welkom.