Het hart op ontdekkingsreis

Het leven is als een ontdekkingsreis. Een reis waar we allemaal individueel aan deelnemen. Ieder op zijn of haar eigen unieke weg, maar tegelijkertijd ook samen. We kunnen elkaar steunen, uitnodigen en uitdagen. Vaak had ik het gevoel dat ik deze reis alleen ging. Mijn weg leek anders dan die van anderen. Dat maakte mij onzeker. Was het wel de goede weg?

Een innerlijke stem

Ik leerde dat het kompas voor deze weg in mij was. Een innerlijke stem die mij vertelde wat te doen of juist wat niet te doen. De keuze voor een opleiding, de beslissing om te stoppen met een baan, het verlangen om creatief bezig te zijn. Soms in een enkel woord, dat spontaan in me opkwam en dat me zo raakte dat ik wist dat het waar was voor mij. Soms in een beeld of gevoel, waar mijn hart van opende en dat een stroom van tranen op gang bracht. Soms in intense warmte, levensenergie die vrijkwam in mijn lichaam. Soms in de liefde die ik voelde van onzichtbare gidsen en engelen en mijn oma’s aan de andere zijde die mij steunen. Ik was niet alleen op mijn weg.

Dit is het echte leven

Steeds meer zag ik mensen om mij heen die hun hart openden voor mij. Die mij zagen en die ik mocht zien. Waar ik mijn hart voor opende.
Bij kleine kinderen zag ik hun ziel door hun ogen stralen. Zo open en puur.  En ik had een bijzondere ontmoeting toen ik afstemde op een zieltje van een beëindigde zwangerschap. Het zei: er is hier geen oordeel, alleen maar liefde. Dat raakte me diep. Het waren zo’n bijzondere momenten. Momenten dat ik voelde dat dit het echte leven is: leven vanuit je hart. Dat dit is wat mogelijk is hier op aarde. Dit is de andere weg die ik wil gaan.

Zo vinden we onze unieke weg

Mijn leven is een ontdekkingsreis, waarin ik mij liefde en licht mag her-inneren. Het is er altijd al geweest, maar ik was het vaak vergeten. Ik mag liefde en licht ook verspreiden en zo de wereld mooier maken. En dat is een weg waarin ik ontdek wat wel en wat niet werkt. Juist de momenten dat het niet lukt, herinneren mij eraan hoe groot mijn wens is en geven me dan de kracht en focus om verder te gaan. Ook al weet ik op dat moment misschien nog niet hoe.

Wanneer we luisteren naar ons hart, naar onze innerlijke stem, vinden we onze unieke weg. Datgene wat ons intens blij maakt, waar de levensenergie van gaat stromen, het hart van open gaat.
Mijn missie is om anderen hun liefde en licht te helpen her-inneren. Om hen te inspireren hun hart te openen en zich vrij te voelen te leven zoals hun hart hen ingeeft. Natuurlijk, bezield en bewust. En daar hoort ook bij anderen vrij te laten in de keuzes die ze maken en te voelen dat er ook dan liefde kan zijn.

Het voelt intens dankbaar om die hartenergie te voelen. Die is zo enorm helend. Door gewoonweg ons hart te volgen, brengen we de wereld zoveel moois. Dat is een cadeau voor onszelf en voor anderen!