De kracht van eenvoud

Eenvoud lijkt zo simpel. Easy!
Toch vraag ik me regelmatig af: moet het allemaal zo moeilijk? We plannen, berekenen, wikken en wegen. Dat maakt het ook ingewikkeld. Al die gedachten! Maar het kan anders. Het kan heel eenvoudig zijn, gemakkelijk en bijna moeiteloos.
De sleutel is je intentie. Je focus.

Laat het antwoord naar je toekomen

Stel je eens voor dat je verbonden bent met een oneindig groot veld van informatie. Je kunt je gewoon voorstellen dat je als het ware een stekker insteekt in dat veld. Je stel je vraag en laat vervolgens het antwoord naar je toekomen.
Het belangrijkste is om niet zelf op zoek te gaan naar het antwoord. Waarschijnlijk beland je dan weer in je hersenkamers (of uren zoekend op internet).

Voor mij werkt het om een vraag te stellen en dan open te staan hoe en wanneer het antwoord komt. Geduld! Ik ga wandelen, afwassen, in de zon zitten, mediteren of schrijven en ondertussen stel ik me open voor het antwoord. Zonder het af te dwingen en meteen het antwoord te willen hebben. En het komt. Echt! Vaak zo verrassend simpel dat ik zelf denk: waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?!

Zo hebben we het niet geleerd

Vragen die ik stel, zijn bijvoorbeeld: Wat is de volgende stap? Of Wat zou ik écht graag willen? Wat houd me tegen om…? Wie kan me helpen bij …? En dan komt het antwoord op of krijg ik een ingeving ergens te kijken of kom ik iemand tegen. Klinkt te simpel? We hebben het zo niet geleerd. We hebben de moeilijke weg geleerd. Daarom vraag dit oefening. En door oefening krijg je vertrouwen.

Noem het intuïtie, flow, inspiratie…

Op deze manier hebben we de verhalen voor Alle wijsheid op een stokje geschreven. Echt, die stonden stuk voor stuk binnen 10 minuten op papier, zonder dat we vooraf wisten waar ze over zouden gaan. En achteraf ontdekken we dat er vele boodschappen in die verhalen staan. Noem het intuïtie, flow, inspiratie of in de stroming.

Eenvoudig? Jazeker! Daardoor waardeloos? Nee, zeker niet.
Hoe zou het voor jou zijn als dingen eenvoudiger, moeitelozer zouden gaan? Ik geloof dat het ons allen veel rust zou brengen. Give it a try!